Navigatie

Navigatie systemen:

Bij aanschaf van een navigatie systeem kan men kiezen uit 2 uitvoeringen: een portable navigatie systeem, of een navigatie systeem dat in het dashboard is ingebouwd.
Het eerste navigatie systeem kenmerkt zich doordat het navigatie systeem met een zuignap aan de voorruit wordt bevestigd en een laadsnoer zorgt ervoor dat het navigatie systeem van energie wordt voorzien.

Om te voorkomen dat een portable navigatie systeem wordt gestolen, is het voor de verzekering essentieel dat het apparaat bij het verlaten van de auto wordt meegenomen. Om beschadiging te voorkomen zijn er tasjes voor beschikbaar.

Een portable navigatie systeem in de bediening minder handig dan een ingebouwd navigatie systeem, dat zich onder handbereik op het dashboard bevindt.

Een fraaie oplossing is een portable navigatie systeem dat op een autospecifieke houder op het dashboard wordt gemonteerd. De snoer van de lader wordt in het dashboard weggewerkt zodat er geen snoeren meer over het dashboard lopen en het apparaat toch standaard elektrisch geladen wordt.

En maten

De kleinste variant inbouw navigatie…

Grotere varianten hebben een groter scherm dat hetzij vast zichtbaar is (2-din), hetzij kan worden weggeschoven. Uiteraard heeft een groter oppervlak van scherm positief effect op deduidelijkheid van de instructie. Belangrijk is tevens radio met DAB ontvangst en CD speler -heeft het formaat 1-din en kan in de sleuf van de radio worden gemonteerd.

het om u te verdiepen in de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.

Ook is het belangrijk om oog te hebben voor de toekomst, want het systeem dat u kiest moet wel een aantal jaren probleemloos blijven functioneren. Kies daarom voor een systeem dat kan worden geupdated, zodat wijzigingen in het stratenplan zonder veel kosten kunnen worden aangevuld.