Autoradio’s

Car hifi / audio

Kenwood autoradio’s. Ons voorkeurs merk wat altijd op voorraad is in onze showroom.

Car audio systeem
Het verschil tussen een autoradio en een “car audio system” is dat alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd : de juiste speakers, eventueel versterker, met een koppeling autoradio MP3 speler, stuurbediening naar de autoradio,CD-wisselaar enz. enz.

Autoradio
De meest verkochte autoradio is een autoradio /CD speler. Autoradio’s  kunnen ook over een ingebouwde harde schijf beschikken. In dat geval kunt u uw cd’s op de harde schijf kopiëren.
Als uw autoradio een ingebouwde kaartlezer/USB heeft kunt u een kaart of USB stick ook in de auto gebruiken.

Hieronder staan een aantal opties beschreven die u bij de keuze van uw car audio systeem moet overwegen.

Wilt u alle technische details over hifi, surf dan door naar www.12vhifi.nl

 

trefwoord omschrijving
Afstandbediening De autoradio kan ook vanaf de achterbank worden bediend, d.m.v. een infrarood afstandbediening.
AV-in Beelden van een DVD-speler of videorecorder kunt u aansluiten en bekijken op de display van de autoradio
AUX-in Een extra ingang om externe apparatuur te kunnen aansluiten op uw autoradio
CD-Text Tijdens de opname van een CD wordt ook tekstinformatie op de CD weggeschreven (title en artiest) Met CD Text wordt die informatie op de display weergegeven op uw autoradio.
ESP (Electronic Shock Protection) U beluistert het geluid uit het geheugen. Het geluid wordt daar “gebufferd”. Als de auto schokt, bijvoorbeeld omdat u over een verkeersdrempel rijdt, mist de CD speler even informatie en zou er stilte vallen. Doordat u het ge
Equalizer Geluid bestaat uit frequentiebereiken voor bijv. hoge, midden en lage tonen. Met een equalizer kunt u elk van deze banden meer of minder versterken. U kunt dus de geluidsweergave aanpassen aan de akoestiek van de auto.
Lijnuitgang Een uitgang van een voorversterker, waarmee een externe eindversterker kan worden aangestuurd.
RDS Radio Data System) Een digitaal informatiesysteem dat met het FM signaal op de autoradio binnenkomt. Het toont bijv. de naam van het radiostation en kiest automatisch de frequentie met de beste ontvangst. Ook de verkeersinformatie komt erop binnen.
Stuurbediening De autoradio kan ook met een handel op het stuur worden bediend. Als u de “af fabriek” autoradio vervangt, heeft u de kans dat de stuurbediening niet meer werkt. U heeft dan een interface nodig.
Subwoofer uitgang Indien u een subwoofer wil plaatsen (zie menu subwoofer) heeft u een subwoofer uitgang nodig. Dat is een lijnuitgang waar de hoge en middelhoge tonen uitgefilterd zijn. Soms is het frequentiebereik van het filter in te stellen.
Wisselaar bediening Hierop is aansluiting voor de bediening van een externe CD wisselaar mogelijk.